Vés al contingut
1

Ha mort 'Frasquito' Martínez, pioner del Centre Cultural i Recreatiu de Pineda

 

Fotos. CCR

 

Aquí pots recuperar l'entrevista a Frasquito Martínez que li va fer Pep Basart amb motiu de recordar la figura de Mossèn Antoni Doltra

 

 

Va ser un dels primers actors del Centre Cultural, que va pujar a l'escenari Mossèn Antoni Doltra, fundador de l'entitat. Amb només 7 anys, abans de l'esclat de la Guerra Civil, ja va pujar a l'escenari animat pel mossèn, ja que era el seu escolà. Va ser l'obra 'Els tres tambors', però durant la seva vida va interpretar molts de papers i també a Els Pastorets.

De ben petit va ser una persona amb una gran personalitat, do pel teatre i una memòria prodigiosa, única pel teatre. Tothom quedava sorprès de la seva gran capacitat interpretativa innata que el feia únic i sovint feia els papers considerats com a més difícils. Durant la seva vida al Centre va interpretar desenes i desenes d'obres de teatre.

Molt bona persona, de molt bon humor, tothom esperava les seves vetllades, els seus monòlegs i els seus acudits, ja que en sabia a centenars i els recordava tots, fins i tot en la seva vellesa. Era garantia de passar molt bona estona.

Després de 25 anys sense interrupció participant activament en el Centre, en Frasquito va deixar d'actuar, exceptuant en algunes vetllades, en l'espectacle del 1990; "60 anys del Centre" i amb el Grup Les Mèlies Teatre del Casal d'avis de Pineda. El desembre del 1993, va participar en el programa d'acudits de TV3, "Moltes gràcies" formant equip amb en Joan Gallart, en Ramon Carré i l'Enric Basart.

 

Durant la seva vida va estar molt vinculat al Centre Cultural fent moltíssimes coses dins l'entitat, també amb les caramelles, els balls de bastons de l'època i fent actuacions infantils entre moltes altres activitats.

Més darrerament també va estar vinculat al grup de Teatre Les Mèlies del Casal de la Gent Gran.

Era molt conegut a Pineda perquè durant molts anys va tenir parada al mercat i de família també molt arrelada al poble.

 

El passat mes d'octubre, en motiu de la Diada del Centre, Ràdio Pineda va dedicar un especial a la figura de Mn. Antoni Doltra, i es va recuperar una entrevista que li va fer en Pep Basart fa uns anys. En Frasquito recorda fins i tot, quan a l'inici de la guerra, es van emportar a Mn. Antoni Doltra, per assassinar-lo poques hores després.

 

El funeral tindrà lloc demà dimecres, a les 4 de la tarda a l'Església de Santa Maria de Pineda. El CCR fa una 'abraçada als seus familiars, descansa en pau, Francesc Martinez, "Frasquito".

 

Informació; "Records del Centre" de Josep M. Juli.

Fotografies i programes: Arxiu del CCR (J. Morell).

 

1

 

1

 

1

 

 

1

 

 

1

 

1

 

1

 

1