Vés al contingut
1

El ple aprova per unanimitat la moció per «l'estabilització dels empleats públics interins de llarga durada»

El ple de l'Ajuntament de Pineda ha aprovat per unanimitat una moció per l'estabilització dels empleats i empleades públiques interines de llarga durada. La moció, presentada pels tres grups de l'oposició (ERC, Pineda En Comú i EM-Junts Per Catalunya) i aprovada també pel govern del PSC, demana que el Ple de l’Ajuntament de Pineda declari públicament el seu suport a tots els empleats i empleades públiques temporals de llarga durada, d'aquesta i d'altres administracions públiques. També demana una auditoria interna i que s'aturin tots els processos selectius convocats fins l’aprovació de l'anomenada 'Llei Iceta', és a dir, el «Proyecto de Ley de medidas urgentes para la reducción de la temporalidad en el empleo público».

Van votar a favor els grups de l'oposició que havien presentat la moció i l'equip de govern, del PSC, també va aprovar la moció, tot i que es va emplaçar als serveis jurídics per prendre mesures. La regidora Ester Puertas va matisar que, per aturar processos selectius en marxa, ho haurien d'avalar els serveis jurídics.

 

L'alcalde, Xavier Amor, va reiterar que no és només una decisió política sinó que es necessita un aval jurídic. La regidora Ester Puertas va dir que «el sentit de la moció és compartida, ja que la voluntat és expressar el suport als treballadors per la situació de temporalitat». També, pel que fa a l'auditoria, va expressar fer-la quan el govern de la Generalitat també ho faci amb el personal temporal que tenen. El regidor Francesc Gil, d'ERC-JxP, va agrair el vot favorable del govern i va especificar que la situació afecta a personal públic no només de Catalunya sinó del conjunt de l'Estat. El regidor de Pineda En Comú, Marcos Ortega, va expressar el desig que es treballi amb el comitè d'empresa per consensuar les mesures necessàries. La regidora de Junts, Noemí Llorens, va dir que molts treballadors estan esperant que s'aprovi aquesta nova Llei i que és una bona notícia que s'aprovi la moció.

 

Punts aprovats del Ple de l'Ajuntament de Pineda del mes d'octubre

El ple de l'Ajuntament de Pineda ha aprovat nous carrers de zona verda permanent a totes les vies principals del barri de Les Creus. També s'amplia el nombre de places de zona verda a Poblenou.

El ple ha aprovat la vinculació de l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Pineda a l'autoritat de l'Ajuntament de Pineda. Es un tràmit legal per una qüestió de nomenclatura.

El ple ha aprovat una modificació de crèdit per beques per a activitats esportives, que es dota amb 10.000 € que es sumen a la partida existent. També per una subvenció a Càritas Poblenou, amb la dotació de 5.000 € pel menjador social. El ple també va aprovar una modificació pressupostària per a la productivitat per objectius, del personal de l'Ajuntament, relatiu a l'any 2021.

El ple ha aprovat per unanimitat l'adhesió a la «Red de entidades locales para desarrollar los ODS de la Agenda 2030». Es tracta dels Objectius de Desenvolupament Sostenible que s'han implantar als municipis de tota Espanya. L’Ajuntament de Pineda de Mar està treballant per elaborar l’anàlisi de situació i el pla de localització i implementació dels ODS de l’Agenda 2030, segons consta en el ple.

El ple també ha aprovat les bases del Premi Ombú de fotografia, organitzats per l'Ajuntament de Pineda.

 

Torn obert de paraules

ERC-JxP va criticar que properament s'obri una oficina administrativa de la Policia Nacional a Pineda que expedirà els DNI's. Van argumentar aspectes al seu parer, negatius pel cos policial, com ara «la seva actuació durant els fets d'octubre de 2017». El govern del PSC va dir que ja es presta el servei de forma itinerant i l'únic objectiu és donar un millor servei a la ciutadania per a poder cursar documents oficials.

ERC-JxP també ha demanat que es pugui recuperar l'espai social pels veïns de Can Carreras, i amb espais per a infants, entre altres. També han preguntat per la data de presentació del programa de resiliència local i han advertit d'algunes queixes d'usuaris de la R1, sobretot a la via 2, ja que les persones amb mobilitat reduïda tenen dificultats per a sortir de l'estació ja que han de passar pel pas soterrat i l'ascensor no funciona correctament.

Finalment també han preguntat pel servei de recollida de gossos a Pineda demanant també un millor servei i garantir que es compleixi el protocol en cas de desaparició d'un animal.


 

Pineda en Comú també ha preguntat per les millores que necessita Can Carreras i el seu espai social. El regidor Marcos Ortega ha demanat un millor servei d'il.luminació en alguns carrers de Pineda que considera «deficient». També ha demanat treballar pel Pla d'Igualtat de Pineda ara que hi ha treballant la nova tècnica d'Igualtat. En el ple també ha demanat que l'Ajuntament treballi perquè la fibra òptica pugui arribar a tot Pineda de forma correcte. Finalment ha preguntat novament ple Pla d'Habitatge Local i per la seva implantació.


 

En Marxa-Junts per Catalunya ha alertat de la proliferació de rates al municipi i ha demanat pel pla de control d'aquests animals. També ha preguntat per la valoració de la implantació de càmeres de vigilància a Pineda i una visita institucional per conèixer bé el seu funcionament. En el ple la regidora Noemí Llorens ha demanat que es puguin instal.lar properament els punts de recàrrega per a vehicles elèctrics a l'aparcament de La Mina darrera l'església de Santa Maria. També ha preguntat per quines línies de futur s'han previst a Pineda per potenciar el turisme esportiu i la seva promoció. També ha demanat aplicar correctament l'ordenança que ja existeix en relació a la instal.lació de la fira d'atraccions de la Festa Major que s'instal.la al Passeig Marítim.

 

El ple es va poder seguir en directe a www.radiopineda.cat, a l'aplicació per a mòbil i també al canal Youtube de l'Ajuntament de Pineda. Es pot tornar a escoltar per la ràdio a la carta i avui a les 9 del vespre per la 94.6FM.