Vés al contingut
1

La futbolista pinedenca Marta Forné explica la seva experiència de jugar als Estats Units

Fotos. Marta Forné

 

Marta Forné té 19 anys i ha decidit deixar terres catalanes per poder perfeccionar el seu futbol a Texas. La Marta estudia al Navarro College, un centre d'educació superior que li permet seguir els estudis i formar-se en l'esport del futbol, gràcies a una beca d'esports d'aquella universitat. Ràdio Pineda ha entrevistat a Marta Forné sobre com viu el futbol als EEUU i com ha estat la seva trajectòria, en aquest cas a Texas.

Ara porta dos anys als Estats Units gràcies a una beca i ha fet un procés de selecció. El seu objectiu és poder estudiar una carrera d'empresarials en el món esportiu.

 

També ha parlat del seu dia a dia, amb entrenaments a partir de les 5 del matí, després van a classe i un nou entrenament a les 3 de la tarda durant dues hores. També estudien aspectes relacionats amb el futbol. Ha dit que «la seva classe és també el seu equip de futbol». Son un equip internacional amb moltes nacionalitats d'arreu del món i això ensenya a jugar amb diferents estils de futbol.

 

1

 

1


 

Ha dit que «veu impossible fer això a Barcelona perquè no existeix aquest concepte d'estudi i formació esportiva». Ha explicat que li agradaria acabar la carrera als EEUU i «obtenir el màxim de contactes i tenir el màxim d'experiències dins del futbol».

Ha parlat també de l'esport femení, que ha dit que «està molt més valorat als EEUU que no pas a l'Estat espanyol». També ha dit que «viuen pel futbol i tenen molt clar la seva professionalitat».

També ha dit que fan serveis solidaris, amb espais comunitaris i fan diverses activitats de caràcter religiós, perquè «a Texas la gent és molt religiosa» segons ha dit.


 

També ha dit que «troba a faltar la família i el menjar de Catalunya». També ha afegit que «els pares i la germana la troben a faltar però l'animen a continuar endavant».

Ha dit que «està molt contenta de tot i de la seva experiència». Radio Pineda farà properament farà una nova connexió on podrem visitar i conèixer les instal.lacions on viu.

Podeu recuperar l'entrevista a través de l'Instagram de Ràdio Pineda, amb Estefania Burgos.

https://www.instagram.com/p/CUdDUgOjADY/

 

1