Vés al contingut
1

Grans marques personals a l'IRONMAN en una edició de la prova marcada per la mala mar

 

Foto. Ràdio Pineda
 

La mala mar ha fet que la organització decidís escurçar la prova de natació als 900 metres en comptes de 3.8 quilòmetres o els gairebé 2 quilòmetres de la mitja distància. La resta de proves van mantenir el recorregut i la distància.


 

La Ironman ha tornat aquest diumenge i ha aplegat per primer cop la llarga i la mitja distància. Això ha portat a l'Alt Maresme 4000 triatletes de 55 països diferents que ha participat en aquesta prova, considerada com la més important del món.

El guanyador en la llarga distància ha estat Kristian Ek amb 7 hores 46 minuts i 44 segons. En categoria femenina la guanyadora ha estat la danesa Janette Fommes amb 8 hores 20 minuts i 25 segons.

En la mitja distància el guanyador ha estat Laurent Lambert amb una temps de 3 hores 47 minuts i 20 segons i en categoria femenina la guanyadora ha estat la suïssa Loanne Duvoisin amb 4 hores 24 minuts i 35 segons.


Tots els triatletes han rebut la medalla de finisher a l'arribada a meta a Calella.


 

 

Gran impacte econòmic

A les passades edicions han arribat esportistes de 90 països diferents i cada participant porta una mitjana de dos acompanyants. Això ajuda també al sector del turisme a l'Alt Maresme amb un impacte econòmic important i la mitjana de pernoctacions és de quatre dies o més.


 

Tres proves esportives

Els triatletes que fan la prova llarga han de nedar 3.8 quilòmetres a mar obert, 180 quilòmetres en bicicleta per carretera i córrer una marató que passa per Pineda.

Els que fan la mitja, han de nedar gairebé dos quilòmetres, 90 en bicicleta i una mitja marató de 21 quilòmetres. També es pot fer per equips, en que cada participant participa en un únic esport.