Vés al contingut
1

Arriba la Flama del Canigó a Pineda

 

Foto de portada: Pep Basart.

 

Escolta aquí a Joan Mompart

 

Enguany arribarà la Flama del Canigó a Pineda directament des del cim d'aquesta muntanya símbol dels catalans. L'escola de muntanya Montpalau Team serà l'encarregada una vegada més d'anar-la a buscar per portar-la a Pineda. En concret, un grup de monitors i nois i noies aniran a Coll d'Ares per recollir el testimoni de la Flama del Canigó i la baixaran fins a Pineda en bicicleta de muntanya, evitant al màxim les carreteres i fent només pistes forestals i camins. Són 160 que es faran per equips.

 

1
Foto. Montpalau Team

 

 

La flama també arribarà en barca a Pineda a les 7 de la tarda fins la Confraria dels Pescadors de Pineda i es portarà en cercavila fins la Plaça de les Mèlies on arribarà a 2/4 de 8 de la tarda per fer la lectura del manifest. Passaran per la Plaça de l'Estació, Avda. Mare de Déu del Montserrat i carrer Doctor Bertomeu. Ho ha explicat Joan Mompart. Hi serà el pubillatge de Pineda, una petita actuació musical i una ballada de sardanes. Joan Mompart també ha dit que «la flama del Canigó és un símbol per la pervivència de la llengua arreu dels territoris de parla catalana».

L'acte està organitzat i té la col.laboració de diverses entitats, que són l'ANC, Ômnium Cultural, Montpalau Team, l'Associació del Pubillatge de Pineda, el Consell Local per la República de Pineda, l'Associació Cultural Mare Nostrum, el Club Ciclista Pineda, la comparsa La Tribala, la Colla de Geganters i Grallers de Pineda i la Penya Barcelonista.

També té la col.laboració de l'Ajuntament de Pineda.

 

1