El Pinyó i l'Ateneu Popular Sa Boada organitzen una xerrada sobre l'aprofitament alimentari
La xerrada es fa aquest dissabte a les 12 del migdia al pati de Can Comas. Està organitzada per l'entitat El Pinyó amb la col.laboració de l'Ateneu Popular Sa Boada. La xerrada porta per títol 'Llençar el menjar, evitem-ho!' i anirà a càrrec de Carles Barba, de la Fundació Espigoladors i Josep Carles Vicente, sindicalista d'Unió de Pagesos. Els organitzadors volen ajudar a crear consciència sobre la necessitat de repensar el model agroalimentari català per fer-lo més ètic, sostenible i respectuós amb el medi ambient i les condicions de vida dels pagesos i pageses.
Els Espigoladors
El projecte es va crear amb la detecció d’una sèrie de necessitats i front la realitat actual: es llença molt menjar i hi ha molta gent que passa gana. És un projecte de transformació social que sigui capaç d´aportar sol.lucions i generar oportunitats. El projecte consisteix en la recollida de fruites i verdures que es descarten ja sigui per un descens en les vendes, per qüestions estètiques, per excedents de producció o perquè la fruita està madura i el consumidor ja no la compra. En cap cas es recull fruita i verdura que no sigui apte pel seu consum. Fruit d’aquesta recollida deriven dos canals: d’una banda, part d’aquesta recollida aniria dirigida a la transformació per a la creació d’un nou producte destinat al consumidor final (salses, cremes de verdures i melmelades).i, d’altra banda, una altra part d’aquesta recollida es destinaria directament a col·lectius que no tenen accés a alimentació o entitats que gestionen l’accés a l’alimentació. En tot aquest procés, participaran persones pertanyents a col·lectius en risc d’exclusió social fomentant la dignitat de les persones i la generació d’oportunitats des de una vessant transformadora.