Vés al contingut
1

Celebracions religioses de Setmana Santa

 

Els moments més rellevants de la festivitat religiosa es viuran aquest dijous, divendres, dissabte i diumenge amb molts actes litúrgics i festius diversos. Dijous Sant es farà la missa del Sant Sopar, commemorant l'últim cop que Jesús va menjar amb els seus deixebles i els oferí el pa i el vi. A causa de la pandèmia es fa a les 8 del vespre. Divendres Sant no es farà el Via Crucis a Santa Maria de Pineda. El rector pinedenc, Josep Casellas, ha dit que les celebracions queden alterades per la pandèmia i no es podrà celebrar el Viacrucis de Divendres Sant i els horaris d'algunes celebracions queden modificades per les restriccions horàries i de toc de queda.

Divendres Sant es farà la missa a les 8 del vespre dins l'església.

El Dissabte Sant es fa la Vetlla Pasqual a les 8 del vespre i Diumenge de Pasqua es faran les misses en horari habitual, a les 9 i 11 a Santa Maria i a les 10 a les Creus i a les 12 a Poblenou.

Dilluns tampoc no es celebrarà l'Aplec de Sant Pere de Riu, que és molt tradicional però no es pot dur a terme enguany, igual que l'any passat.


 

Mossèn Josep Casellas ha demanat «que la comunitat cristina visqui les festes amb tot el seu sentit, i en cas de no poder assistir-hi de manera presencial, es pot seguir pels mitjans de comunicació».