Vés al contingut
1

Mònica Palacín (ERC-JuntsxPineda) es posiciona sobre l'acord de la FEMP sobre els romanents i superàvits dels ajuntaments

Mònica Palacín (Foto d'Arxiu)

 

La regidora portaveu d'ERC-JxP i diputada al Parlament, Mònica Palacín, ha dit que «qualsevol proposta en aquest àmbit ha de respectar el principi bàsic de l'autonomia local». Ha dit que «Semblaria que els ajuntaments que han fet una bona gestió econòmica podrien disposar dels seus diners, però no és així». Mònica Palacín ha lamentat que s'hagi aprovat la proposta del govern espanyol «de transferir els estalvis a la hisenda estatal en forma de prèstec, que es retornaria els propers 12 anys».

 

Escolta AQUÍ l'entrevista a Mònica Palacín

 

Mònica Palacín ha dit que hi ha aspectes positius per als ajuntaments que tenen situacions econòmiques complicades, però ha afirmat que «no és just en conjunt». Ha defensat que els romanents acumulats puguin «actuar com a fons de maniobra per als propis ajuntaments», especialment en un moment d'incertesa econòmica. Per això ha explicat que en la tramitació parlamentària del Decret insistiran en la proposta, de lliure disposició de superàvits i romanents.

 

Pel que fa a Pineda, ha dit que els 2 M€ de superàvit que hi ha s'haguessin pogut destinar ja a partides per ajudar als veïns i veïnes de la població per reconstruir l'economia i ajudar les famílies. I ha afegit que és important que els ajuntaments puguin participar dels Fons Europeus de reconstrucció.