Vés al contingut
1

Campanya especial de donació de sang a Pineda

Ja es va fer una campanya de donació durant l’estat d’alarma que va ser tot un èxit. Aquest dissabte, l'Espai Sara Llorens de la Plaça de les Mèlies tornarà a rebre els donants. Durant l’epidèmia, el 15% de les transfusions han anat dirigides a malalts de la Covid-19. La donació de sang és un acte imprescindible per garantir l’assistència sanitària en els hospitals durant aquests dies i amb la represa d’intervencions i tractaments ajornats la necessitat de sang s’incrementa.

 

Pineda és un dels municipis catalans que més suport ha fet a la donació de sang durant l’estat d’alarma. El més d’abril ja va acollir tres jornades de donació de sang.

Cal que els donants reservin hora des del web www.donarsang.gencat.cat

 

1

 

Campanyes amb mesures de seguretat

El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Des d’aquesta setmana, entre d’altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol us per emplenar el qüestionari, entre d’altres.

Cal recordar, a més, que el coronavirus COVID-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.


 

Més informació sobre la donació de sang i el COVID-19:

Donant de sang, aquests dies ets imprescindible

Noves mesures de prevenció i seguretat als espais de donació

On van les donacions d’aquests dies?