Vés al contingut
1

Torn obert de paraules del Ple: la crisi sanitària i econòmica del Covid-19 i el temporal a Pineda

Foto: L'alcalde, Xavier Amor i els regidors del PSC, Sílvia Biosca i Jordi Masnou, van intervenir des de l'Ajuntament, acompanyats pel Secretari i els tècnics informàtics que van fer possible la logística.

 

Com és habitual, la recta final del ple va estar protagonitzada pels regidors i regidores dels diferents grups municipals amb preguntes d'interés sobre l'actualitat a Pineda, en aquest cas marcada majoritàriament per la Crisi del COVID-19 i també pels efectes del temporal

 

ERC - JxP

Els regidors i regidores d'ERC-Junts per Pineda van preguntar per les dificultats en què s'han trobat per manca de material de protecció de l'empresa adjudicatària de servei a domicili de gent gran, i per conèixer la situació d'afectació a Pineda a nivell de Serveis Socials. També van preguntar pels infants de Pineda, pel que fa a les necessitats de dispositius i connectivitat pels alumnes que estan fent classe telemàtica. També van posar damunt la taula la preocupació per l'abast i els danys del darrer temporal a la platja de Pineda, i la futura reobertura dels mercats setmanals (que es van clausurar per l'Estat d'Alarma). També van demanar que es faciliti l'empadronament sense domicili fixe a les persones migrades.

 

2
La regidora portaveu d'ERC-JxP, Mònica Palacín


 

Pineda En Comú

El regidor Marcos Ortega va preguntar en el Ple per la tasca de les regidories d'Empresa i de Comerç, pel que fa al pla de dinamització que potenciarà l'Ajuntament en l'àmbit econòmic i d'empresa amb motiu de la Crisi del Covid-19. També va preguntar per la incertesa que hi ha respecte la temporada turística i si es faria alguna taula de treball amb empreses i treballadors. Marcos Ortega va preguntar també pel calendari fiscal, pel que fa a quotes i taxes. Va proposar que es doni més informació sobre les ajudes de l'Estat i la Generalitat a les xarxes socials de l'Ajuntament de Pineda, encara que hi hagi la informació a la web municipal.

 

2
Intervencions en el Ple Telemàtic de l'Ajuntament de Pineda

 

En Marxa-JuntsxCat

La regidora Noemí Llorens va preguntar pel procés de constitució de la nova associació de Voluntaris de Protecció Civil, perquè puguin reprendre el servei. També va preguntar pel passeig marítim de Pineda, i si a la banda amb trànsit rodat es podrà millorar un pla perquè puguin circular amb més espai bicicletes i vianants. Noemí Llorens també va demanar per l'agilització de la informació de dades en relació amb el COVID-19 a Pineda. També va fer un reconeixement i un agraïment a tots els serveis que estan responent a la situació pel Covid-19, i va voler fer referència al departament dels Sistemes d'Informació i Comunicació, i també un reconeixement pels que estan a casa amb responsabilitat.


 

PSC

L'alcalde de Pineda, Xavier Amor, va cloure el pe també amb un agraïment a tots els serveis que estan treballant en aquesta crisi. També va voler fer un esment especial a l'equip de recollida d'escombreries, pels problemes que es troben per la gent incívica que no deixa les escombraries dins del contenidor sino que les llencen a terra.


 

El ple es pot tornar escoltar avui a les 9 del vespre a Ràdio Pineda. També es pot recuperar al canal YouTube de l'Ajuntament i al nostre servei de Ràdio a la carta.