L'Escudellada Popular del XIP ha tancat el Carnaval de Pineda
Per fer l'escudella van ser necessaris 350 quilos de carn, 120 quilos de verdura i 100 quilos de pasta, així com 1200 litres de brou. A les 6 del matí ja es van encendre els focs de les olles per fer l'escudella. L'escudellada ha tingut una trajectòria molt sòlida al llarg de tots aquests anys. Vam parlar amb alguns dels comensals de l'escudellada de Pineda, que van destacar l'activitat i alguns ens van explicar que fa molts anys que hi participen.
Per fer l'escudella es posa a punt tota la maquinària a les 6 del matí i tothom té clara la feina que té encomanada. Fins i tot, a les sis del matí hi ha curiosos per veure l'encesa dels focs per fer l'escudella.
Per acabar la festa, es fan diversos sortejos que serveixen per recaptar fons i tirar endavant les activitats del XIP.
La propera activitat del XIP és la sardinada i rom cremat de Dimecres de Cendra, a la Plaça de Catalunya de Pineda.