Vés al contingut
1

El CCM aprova un pressupost de 42M€ per l'any 2020

El Ple del Consell Comarcal del Maresme ha aprovat un pressupost de 42.246.245 euros per a 2020, una xifra que representa un increment del 4,48% respecte al de l'actual exercici. Els comptes han sortit endavant amb els vots favorables de l'equip de govern (ERC i JxCAT), els vots contraris del PSC i les abstencions de PP, CUP, C'S i ECG.


 

El pressupost del Consell Comarcal del Maresme per a 2020  és prudent pel que fa a contenció de despesa i ambiciós en l'ampliació de serveis de suport als ajuntaments. Situa com a eix estratègic la contribució a la descongestió dels serveis municipals purament administratius creant 4 oficines comarcals: selecció de personal, contractació administrativa, inspecció de serveis i control i seguiment dels habitatges d'ús turístic. Són projectes que es tiraran endavant el proper any seguint el patró de mancomunació de serveis.

També és un pressupost que defensa un model de comarca compromés amb la situació d'emergència climàtica en el seu sentit més ampli: impacte medio ambiental, impacte econòmic i impacte social. L'any vinent es posarà en marxa la Mesa Territorial d'Adaptació al Canvi Climàtic (MeTACC) del Maresme que tindrà com a objectiu preparar el territori i la seva activitat socioeconòmica als impactes que tots els experts anuncien i als canvis normatius que es preveuen. L'àrea de Promoció Econòmica ja s'avança fent una clara aposta per l'economia circular i l'economia social i solidària.

L'aspecte més social i de contribució a polítiques d'igualtat queda recollit a les àrees de Serveis a les Persones i d'Equitat i Acció Social. A la primera, destaca la previsió d'incrementar els ajuts individuals de menjador per necessitats socioeconòmiques en gairebé mig milió d'euros i el nou impuls que es dóna  a l'Oficina d'habitatge per fomentar l'accessibilitat a l'habitatge. A la segona, es reforçaran els equips de professionals i les actuacions de suport en l'atenció social primària i es continuarà avançant en les accions d'igualtat englobant el servei LGTBI.

El pressupost també reforça el suport del Consell Comarcal al món cultural i a la trobada de solucions als problemes de mobilitat de la comarca.

En total, el pressupost per al 2020 del Consell Comarcal del Maresme s'eleva a 42.246.245 euros, amb un increment respecte al d'aquest exercici d'1.812.628,79 euros. Cal dir, però, que els ingressos de la institució són finalistes i el seu marge de maniobra no supera el 0,30%.