Vés al contingut

El Ple del cartipàs dóna llum verda a l'organització política de l'Ajuntament de Pineda

El Ple extraordinari del cartipàs municipal, celebrat aquest dimarts a la tarda, ha donat llum verda a l’organització política i de  funcionament de l’Ajuntament de Pineda pels pròxims quatre anys de la legislatura municipal. En una hora, el Ple ha donat compte del Decret d’alcaldia  sobre la designació dels tinents d’alcalde, membres de la Junta de Govern Local i sobre les responsabilitats que ja tenen cadascun dels 11 membres del govern socialista.  L’Ajuntament de Pineda s’organitza en quatre àrees: l’àrea de Presidència amb l’alcalde, Xavier Amor, al capdavant, l’àrea de Qualitat de Vida que té com a responsable el primer tinent d’alcalde, Santiago Macip, l’àrea d’Economia Local amb el regidor Antoni Abad que és quart tinent d’alcalde i l’àrea Territorial amb el regidor Pere Clarabuch, segon tinent d’alcalde.  Els altres set regidors  tenen diverses responsabilitats en aquestes quatre àrees del govern municipal (consulteu la notícia adjunta).

L’alcalde, Xavier Amor, ha dit en el Ple que s’ha posat “més gent a tocar més tecles” i ha afegit que caldrà “molt treball en equip”. Els grups de l’oposició PP,CiU,ERC-Junts per Pineda i 100xcent Pineda han desitjat sort a la nova “organització horitzontal” del  govern i han ofert i demanat,   col·laboració mútua. El portaveu del PP, Xavier Zarco, ha reclamat “màxima transparència” mentre que el portaveu de CiU, Guillem Mateo, ha dit que caldrà “mà esquerra” pels canvis que comportarà a l’organigrama municipal.  El portaveu d’ERC-JxP, Pere Aragonès, ha alertat de possibles “distorsions” dins i fora de l’ajuntament, “si el ciutadà no identifica clarament qui porta cada regidoria”. El portaveu de 100xcent Pineda, Salvador Llorens, ha donat “un vot de confiança” al govern municipal del PSC.  

El Ple aprova les retribucions  

En el Ple del Cartipàs, també s’han aprovat les retribucions dels membres del consistori. L’alcalde, Xavier Amor, tindrà dedicació exclusiva amb un sou brut anual de 52.200 euros (una retribució que rebrà si deixa de ser Diputat provincial). També tindrà dedicació exclusiva el regidor de Serveis de Manteniment i Platja, Francisco Castro, amb un sou brut de 33.840 euros. La resta de membres del govern tindran dedicació parcial amb una retribució d’entre 18.000 i 40.900 euros, en funció de les hores setmanals al consistori.Els deu regidors de l’oposició cobraran per les assistències al Ple i a les comissions i juntes. També els grups municipals tindran una dotació econòmica en funció del número de regidors. La proposta de retribucions als membres del consistori es va aprovar amb el vot a favor de l’equip de govern del PSC i de CiU a l’oposició. Per la seva part, els grups municipals del PP, ERC-JxP i 100xcent van votar abstenció.

L’alcalde de Pineda, Xavier Amor, va destacar en el Ple que l’estructura política de l’ajuntament s’ha abaratit en uns 80.000 euros respecte el mandat anterior per la congelació i reducció de sous i per l’eliminació de la plaça (de personal eventual) de Cap de Comunicació. El Ple va aprovar la designació del personal eventual que serà el Cap de Planificació i Gestió, amb una retribució bruta de 61.900 euros anuals. Els grups de l’oposició van criticar en el Ple que el govern tingui un càrrec de confiança (vinculat al PSC, segons els portaveus de PP i 100xcent) i l’alcalde va argumentar la necessitat de la plaça i va respondre que tots els governs municipals –de diferents partits- han tingut personal eventual. L’equip de govern del PSC va votar-hi a favor i els grups municipals de CiU i ERC-JxP van abstenir-se. El PP i 100xcent van votar-hi en contra.

En el Ple extraordinari del Cartipàs també s’ha fet la designació dels representants municipals als centres docents públics i s’ha establert la periodicitat de les sessions ordinàries del Ple (el quart dijous del mes), la creació, funcions i periodicitat de les Comissions Informatives, la constitució dels grups municipals i el nomenament dels portaveus.

Aquest ha estat el segon Ple del nou mandat municipal, després del Ple de constitució de l’Ajuntament, l’11 de juny passat. El primer Ple ordinari del nou mandat està previst pel 28 de juliol.

Fuente

Redacció