Enquesta participativa per a la redacció del Pla d'Igualtat 2024-2027
El nou Pla d'Igualtat s'elaborarà a partir d'un procés participatiu previ obert a tota la ciutadania de Pineda. L'objectiu és ampliar el darrer pla amb nous conceptes com la corresponsabilitat en les cures, fent partíceps de la lluita per la igualtat a totes les persones.
El nou Pla d'Igualtat de Pineda comença la seva fase de redacció amb una enquesta a la qual estan cridades a participar totes les pinedenques i pinedencs. Dissenyada des del servei d'Igualtat de l'Ajuntament de Pineda en col·laboració amb Doble Via -cooperativa especialitzada en temes d'acció social- l'enquesta consta d'una vintena de preguntes que serviran de valoració de l'estat i el compromís amb la igualtat al municipi. Es pot respondre l'enquesta de manera telemàtica.
La previsió és que el Pla d'Igualtat quedi finalitzat durant l'últim trimestre de l'any, i doni cobertura a l'àmbit en el període de 2024 a 2027. La nova redacció pretén donar resposta a la incorporació de nous avenços en matèria d'igualtat, amb la inclusió dels conceptes que la societat ha anat incorporant els darrers anys, com el de corresponsabilitat en les cures. També en la prevenció de la violència masclista, compartint el focus entre agressor i víctima, de manera que les solucions acabin eliminant del tot els elements de revictimització que encara es viuen avui en dia.
Un compromís que ve de lluny
El Pla d'Igualtat 2024-2027 donarà continuïtat al compromís de Pineda en aquesta matèria. El primer pla es va redactar l'any 2010, amb posteriors actualitzacions al llarg de la dècada. La més important l'any 2020, que el va ajustar a la legalitat vigent. Al llarg d'aquests anys s'han realitzat importants accions, tant de sensibilització com de serveis. En destaca la creació del SIAD, un espai que ofereix informació, orientació i assessorament amb perspectiva de gènere i facilita l’accés als recursos de la xarxa d’atenció a les dones, especialment en aspectes relacionats amb violència masclista.