Vés al contingut
1

Carles Puigdemont (Junts+): "Cal combatre ocupacions i multireincidència amb fermesa i gestionar des de Catalunya trens i litoral"

 

Escolta AQUÍ l'entrevista

 

Ràdio Pineda ha continuat avui amb el cicle d'Entrevistes per les Eleccions del 12M. Avui ha estat el torn de Junts, i Ràdio Pineda ha emès l'entrevista conjunta d'emissores del Maresme a Carles Puigdemont. Ha estat amb la veu de la periodista de Ràdio Cabrera, Monts Milà i també amb les preguntes que hem traslladat de Ràdio Tordera, Ràdio Pineda, Ràdio Arenys i Vilassar Ràdio.


 

Carles Puigdemont ha parlat, preguntat per les emissores del Maresme, de la seguretat, la multireincidència i les ocupacions. Defensa que cal un govern que «no amagui el cap sota l'ala», i, segons ha dit textualment, «això és el que ha estat passant fins ara». Ha recordat que Junts ha presentat un projecte a Madrid per canviar la llei i ha dit que «les ocupacions s'han de combatre amb fermesa», i també que cal donar més eines als Mossos. Ha dit que cal abordar sense complexos el fenòmen de l'ocupació i que aquí també cal més «lideratge» que «bona voluntat». Aquí ha dit que els «fons voltor» s'han fet amb grans volums de propietats, mentre que s'ha descuidat el petit inversor i el petit propietari.

 

Pel que fa a la mobilitat, Ràdio Pineda ha preguntat per Rodalies. Puigdemont ha dit que a nivell ferroviari només pot haver-hi una solució si es fa des de Catalunya. Ha dit que «els trens son els mateixos que fa 20 o 30 anys» i que el Maresme necessita una aposta per les comunicacions en tren, si es vol descongestionar tota la mobilitat. I pel que fa a les platges, ha lamentat que «la gestió es fa des d'un despatx de Madrid» i que «no pot ser que un ajuntament hagi d'esperar tant de temps per tenir solucions». Ràdio Pineda també ha preguntat per les llistes d'espera als hospitals a la comarca, i pel desequilibri territorial que hi ha en comparació amb Barcelona o altres zones sanitàries. Ha dit que està entre les prioritats publicar les balances internes de cada territori: «Si en un territori tenim disparat les llistes d'espera, s'ha de solucionar»

 

Puigdemont ha dit que cal tenir previsió, perquè la població es va envellint mentre que la natalitat a Catalunya és de les més baixes del món. Per això, ha dit que cal pensar ja quina Catalunya tindrem d'aquí 20 anys, i que la sanitat, els serveis socials i l'educació són les estructures d'estat d'un país, i s'han de prioritzar i defensar des d'aquí. Ha parlat del talent dels joves, fer que no marxin, i també dels metges que manquen mentre l'accés a Medicina a la universitat Pública deixa molts estudiants sense plaça, mentre ens falten professionals sanitaris.

 

També ha parlat del món de l'empresa, facilitar que els beneficis vagin a millorar competitivitat. Ha dit que hi ha sòl industrial inactiu que hauria d'estar treballant per l'economia. Ha acabat dient que, en gestió, «allò que toca Madrid no funciona» i que cal, en conjunt, per millorar l'economia i la vida de la gent, política catalana i resposta catalana.